top of page
Søg
  • Forfatters billedeRikke

Glædelig jul og godt nytår!

Julefreden er ved at sænke sig her i mit køkken. Det er blevet tid til et tilbageblik på året, der snart er gået. 2020 har været et vildt år! Det har været udfordrende og fyldt med omveje. Heldigvis har omvejene ført til masser af dejlige oplevelser og skønne erfaringer.


I januar blev jeg færdig med min uddannelse til yogalærer. Et års arbejde blev afsluttet på magisk vis på Samsø. Firmanavnet, Yogastund var fundet, og jeg tegnede mit logo med inspiration fra en af mine tatoveringer. Den tatovering er en historie i sig selv. Men essensen af den er: "Vi skal huske, at hver dag er en fest". Stolt modtog jeg mit helt eget CVR-nummer. Men hjælp (og en passende mængde tålmodighed) fra sønnike fik jeg (næsten) helt selv lavet min hjemmeside. Med to nye hold i marts var jeg klar.


Inden skulle jeg lige nå en tur op på toppen at Kilimanjaro (5.895 m) med min søn. Det blev en smuk, rå og hjertelig tur. Den sidder dybt i mit hjerte.

Da vi kom hjem, lukkede verden ned. Og mine yogahold med. Men nød lærer nøgen kvinde at spinde og sidst i april startede jeg mit første strandyoga - med hue og vanter, viljestyrke, godt humør og ikke mindst seje elever. Sikke et år, vi har haft på stranden. I sol og vind og regn - endnu ikke med sne. Mon vi når det til nytårsyoga på årets anden sidste dag? Udendørs yoga kan noget særligt. Vi har været på stranden, på toppen af MOMU, på plænen ved Fjordsgade og på Endelave. Hvor synes du, at vi skal lave udendørs yoga i 2021?


I efteråret blev det igen muligt med indendørs yoga. Her har jeg haft fornøjelsen af det skønneste yogahold. Når man underviser det samme hold i længere tid - og med mulighed for både ro og brug af yogaudstyr, så sker der noget magisk - i hvert fald for mig som yogalærer. Jeg oplever en tæt kontakt, og at yogaen kan virke på et dybere plan. Tak fordi I har givet mig den oplevelse <3


Da jeg blev færdig som yogalærer havde jeg et ønske om også at undervise i filosofien bag yoga. Det er blevet til en række workshops med udgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutra og de 8 led i yoga. Vi er nu halvvejs gennem rejsen. Den 10. januar fortsætter vi med Pranayamas - åndedrætsøvelser (der er endnu ledige pladser ;-) ). Der er gået rigtig mange weekendtimer på at læse nye bøger om emnet. Jeg kan mærke, at denne fokus har smittet af på min yogaundervisning generelt - og det er jeg meget taknemmelig for. Tak til alle jer, som har været med på rejsen. Jeg håber, at I også har oplevet, at yoga er så meget andet og mere end kropstræning <3

Lige nu er jeg spændt på, om det lykkes os at få smittespredningen dæmpet så meget, at vi igen kan mødes indendøre efter nytår. I uge 1 har jeg både nytårsyoga og workshop med yoga og yogafilosofi. I sidste uge underviste jeg mine elever online på Teams. Om nødvendigt går Yogastund også online efter nytår. Jeg streamer undervisningen på en måde, så vi også har mulighed for at have kontakt under mine oplæg. Jeg har selv været til yoga og på online-uddannelse i Yoga Nidra på denne måde i december. Det er min erfaring, at det er et godt alternativ. Mere om det efter nytår.


Her i huset er der også sket det vilde, at begge mine børn på 19 og 21 er flyttet hjemmefra. Det har også krævet en åndedrætsøvelse eller to for moderen :-) Men hvor er det skønt at se, at de vinger, jeg nu har pudset i så mange år, smukt folder sig ud og bærer - og lader ungerne flyve derhen, hvor det føles rigtigt for dem. Vi skal huske, at hver dag er en fest!


Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!


Kh. Rikke59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yoga i naturen

Comments


bottom of page