top of page
DSC_0522.jpg
DSC_0545.jpg
IMG_6213.jpg

Workshops - kom med ind i yogafilosofiens verden

Henover vinteren holder jeg udvalgte løndage en række yoga-workshops. Overskriften er: "Tag din ven(inde) under armen og kom og hav et par hyggelige, nærende og inspirerende timer i yogaens verden".  Her kommer vi et lag dybere, end vi når til en normal halvanden times yogaklasse. Jeg holder mine workshops på smukke gamle Fjordsgade Skole i hjertet af Frederiksbjerg. Vi holder en god lang frokostpause, hvor der er mulighed for at spise frokost i husets hyggelige Café Gaya og at få lidt frisk luft på hyggelige Frederiksbjerg. 

 

Jeg har meget stor kærlighed til filosofien bag yoga. Under min uddannelse fandt jeg ud af, at mange af de selvhjælps-klassikere, jeg har læst gennem årene, er inspireret af  den klassiske yogafilosofi. Jeg krydrer altid mine yogaklasser med lidt filosofi. Jeg glæder mig nu til kunne give meget mere af det videre, når vi gennem 4 workshops går mere i dybden.  

 

Vi tager udgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutras og de 8 led i yoga. Hver workshop kan stå alene. Sammen udgør de en helhed. Har du ikke mulighed for at deltage i alle 4, kan du sagtens være med på udvalgte dage.

Det er mit ønske, at du får en god baggrundsviden med hjem, som vil give dig endnu mere forståelse for - og kærlighed til - yoga, når du fremover praktiserer.

Workshop 1: Hvad er yoga? Introduktion til Pataljalis Yoga Sutras - lørdag den 19. november 2022

Hvor kommer yogaens fra? Hvad kan yoga hjælpe os med? Hvornår er det egoet, der taler? og hvornår er det Selvet? Det er emner vi kommer ind på på den første workshop, hvor jeg også introducerer jer til Patanjali - yogafilosofiens fader og hans "bibel", Yoga Sutras. Hvad er det for noget? Hvad indeholder de 8 led i yoga, som vi dykker nærmere ned i på de kommende 3 workshops.

Workshop 2: Yamas og Niyamas - lørdag den 28. januar 2023

Yamas er rødderne. Fundamentet, vi står på. De etiske grundregler. Niyamas er stammen. Din selvdisciplin. Sammen udgør de to første led yogaens "ti bud".

Workshop 3: Asanas og Pranayamas - lørdag den 25. februar 2023

Asanas er det 3. led og betyder yogastillinger. Hvorår og hvordan blev de til? Hvilke principper har vi for stillinger i yogaen? Hvad kommer de mysiske navne af? Pranayamas er åndedrætsøvelser. På denne workshop dykker vi nærmere ned i, hvad åndedrætsøvelserne kan hjælpe os til. Der bliver tid til en introduktion til klassiske øvelser. 

Workshop 4: Pratyahara, Dharana, Dhyana og Samadhi - lørdag den 25. marts 2023

Pratyahara udgør det 5. led i yoga og står for sansetilbagetrækning. At oparbejde evnen til at lukke portene til den ydre verden og i stedet for vende opmærksomheden indad. Dharana er koncentration og Dhyana meditation. På denne workshop mediterer vi sammen. Vi kommer også kort ind på Samadhi - oplysning og ren bevidsthed. Vi slutter dagen af med en Yoga Nidra - yogasøvn.

Om formiddagen vil vi på alle workshops starte med et oplæg efterfulgt af en yogaklasse. Tilsvarende om eftermiddagen. 

Praktisk information

Alle dage er fra kl. 9.30 til 15.00 i den skønne yogasal (lokale 2.11) på Fjordsgade Skole i hjertet af Frederiksbjerg. Der er gratis to timers parkering på skråpladserne i skolegården. Vi får det til at passe ind med undervisningen.

 

Vi er i et stort lokale med god plads til alle. Der er yogaudstyr at låne. Du er også meget velkommen til at medbringe dit eget. 

Vi holder små pauser undervejs, hvor jeg tilbyder urtethe og snacks. Frokostpausen er på en time, så der både er tid til mad og til at få lidt frisk luft på skønne Frederiksbjerg. Den hyggelige vegetariske Café Gaya, som tidligere holdt til i Vestergade, er flyttet til Fjordsgade Skole. Her er der mulighed for at spise frokosten.

Prisen for en workshop er kr. 445,- . 

Tilmelder du dig alle 4 workshops samlet, er prisen kr. 1.600,-

Tilmelding sker ved indtastning af data i nedenstående link. Skriv gerne, hvor mange og hvilke workshops, du ønsker at tilmelde dig. Pladsen er din ved indbetaling af beløbet på konto 0400 4025021709.  Tilmelding er bindende. Ved fravær kan pladsen - efter aftale - gives til en anden. 

Har du lyst til at give en billet til workshop i gave, laver jeg et fint gavekort, som jeg sender til dig.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig inden. Jeg glæder mig til at se dig!

bottom of page