Workshops - kom med ind i yogaens verden

Henover vinter og forår holder jeg udvalgte søndage formiddage en række yoga-workshops. Overskriften er: "Tag din ven(inde) under armen og kom og hav et par hyggelige, nærende og inspirerende timer i yogaens verden".  Her kommer vi et lag dybere, end vi når til en normal halvanden times yogaklasse. Jeg holder mine workshops på smukke gamle Fjordsgade Skole i hjertet af Frederiksbjerg. Bagefter er der mulighed for at fortsætte ud i byen til en dejlig hyggestund med frokost og shopping eller hvad I/du måtte have lyst til. 

Det er 2½ time med en lille times undervisning og halvanden times yogaklasse, som understøtter dagens emne. Hver yogaklasse sluttes med en skøn afspænding. Der er en pause undervejs med the og snacks.

 

Jeg har meget stor kærlighed til filosofien bag yoga. Under min uddannelse fandt jeg ud af, at mange af de selvhjælps-klassikere, jeg har læst gennem årene, er inspireret af  den klassiske yogafilosofi. Jeg krydrer altid mine yogaklasser med lidt filosofi. Jeg glæder mig nu til kunne give meget mere af det videre, når vi gennem workshopsene går lidt mere i dybden.  

 

Hver workshop kan stå alene. De første 7 workshops -som startede i oktober 2020 - tager udgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutras og de 8 led i yoga. Den 8. workshop i marts handler om bindevæv.

Det er mit ønske, at du får en god baggrundsviden med hjem, som vil give dig endnu mere forståelse for - og kærlighed til - yoga, når du fremover praktiserer.

Søndag den 31. januar: Pratyahara - at trække sanserne hjem - ONLINE

Pratyahara betyder frit oversat "at trække sanserne hjem". Pratyahara er det 5. led i yoga og en slags bro mellem den ydre og den indre verden. I en moderne verden, hvor vi hele tiden bombarderes med nyheder og muligheder, er det at kunne trække sanserne hjem, blevet endnu mere aktuelt end nogensinde. Evnen kan trænes - og her er yogamåtten et godt sted at starte. 

Søndag den 28. februar: Dharana, Dhyana og Samadhi 

Den sidste af de 7 workshops om yogafilosofi handler om det 6. 7. og 8. led i yoga. Det handler om koncentration, meditation og oplysthed. Vi snakker om meditationsformer, og hvad vi kan bruge meditation til. Vi dykker ned i Sutraerne og kobler det til vores moderne hverdag. Vi afprøver også meditation under yogaklassen og slutter af med en dejlig lang Yoga Nidra afspænding.

Søndag den 21. marts: Bindevævet

På denne workshop handler det om bindevævet - om fasciaer . Bindevævet er "det nye sorte" indenfor bevægelse. Men hvad er det for noget? Hvilken funktion har det? Og hvordan passer vi på det? I yogaklassen arbejder vi målrettet med at aktivere vores bindevævet. 

Praktisk information

Alle dage er fra kl. 10.00 til 12.30 i den skønne yogasal (lokale 2.11) på Fjordsgade Skole i hjertet af Frederiksbjerg. Der er gratis to timers parkering på skråpladserne i skolegården.

 

Vi er i et stort lokale med rigtig god plads til alle. Medbring selv yogamåtte og yogaudstyr (blokke, tæppe, evt. pude, et hasebånd/langt tørklæde), da vi pga. COVID-19 ikke har mulighed for at dele udstyr. Mangler du udstyr, så kontakt mig, så finder vi en løsning.

Såfremt det ikke er muligt at mødes fysisk pga. restriktionerne, flytter vi online på Teams. Det kræver ikke forkundskaber for dig. Blot en pc, mac, ipad eller en mobil. Jeg sender udførlig vejledning, hvis det bliver aktuelt.

Prisen for en workshop er kr. 195,- .

Tilmelding sker ved indtastning af data i nedenstående link. Skriv gerne, hvor mange og hvilke workshops, du ønsker at tilmelde dig. Pladsen er din ved indbetaling af beløbet på konto 0400 4025021709.  Tilmelding er bindende. Ved fravær kan pladsen - efter aftale - gives til en anden. 

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig inden. Jeg glæder mig til at se dig!

  • Facebook
  • Instagram

Yogastund med Rikke Schultz Nordentoft   mobil 29209004   info.yogastund@gmail.com   cvr 40 93 62 97  © 2019