top of page
Søg
  • Forfatters billedeRikke

Yoga i naturen

Opdateret: 27. maj 2020

Jeg bor i Beder omgivet af skøn natur. Mod øst Vilhelmsborg Skovene. Mod sydvest Ajstrup Strand. Mod øst mit helt eget magiske sted, Fløjstrup Skov og Fløjstrup Strand. Mod nordøst Marselisborg Skovene. Mod nord Moesgård og Moesgård Museum. Jeg kigger på den flotte bygning hver dag, når jeg svinger ind ad min sidevej fra Kirkebakken. Næsten helt gemt er den unikke bygning dér i det grønne med sit fine græstag. Smukt indbygget i bakken.

Foruden at være yogalærer er jeg biolog. Og jeg har længe haft en tanke om at forene min kærlighed til naturen med min kærlighed til yoga. Det giver så uendelig meget mening i mig. Det, naturen giver mig, minder rigtig meget om det, yogaen tilbyder. Ro. Glæde. Overskud. Nærvær. Kærlighed. Mening. Og det er ligesom om, at de to - når de danner par - bare bliver stærkere og smukkere sammen.


I biologiens verden har vi et udtryk: symbiose. Det betyder samliv. Et liv til fordel for begge parter. Det er måske lidt tænkt, men indeni mig giver det mening. Især hvis jeg sætter mig selv som den ene part. Måske i en trekant?... Et bedre udtryk er måske: synergi? Samvirket mellem to eller flere energier, som giver en større effekt end blot summen af de enkelte energier. Der er synergi i yoga i naturen.


Da Corona lukkede alt ned, lukkede min yogaundervisning med. Men nød lærer nøgen kvinde at spinde. Siden slutningen af april har jeg undervist i naturen. Og jeg er vild med det. Ind imellem giver det rigeligt med spænding i forhold til vejret. Her øver jeg mig i at slippe kontrollen og tage tingene, som de kommer. Og det gode gamle udtryk "Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr.." gælder et stykke hen ad vejen også for yoga. Har jeg opdaget undervejs. Jeg holder nu fast til på Ajstrup og Fløjstrup Strand. I dag har jeg fået endnu en lokalitet.

Det har længe været en drøm for mig at kunne tilbyde Yogastund på MOMU med udsigt over Aarhusbugten, skovene, Moesgård Herregård og den lille fine stavkirke. I dag har jeg fået en aftale på plads med MOMU. Så har du lyst til at være med, har jeg en yogaklasse på mandag kl. 8.30 til 9.30 på taget af MOMU. Jeg er ikke sikker på, at Pinsesolen danser så sent på morgenen?.. Men måske vi i stedet for kan danse lidt for solen?

Du kan finde mere om begivenheden på facebooksiden, Yogastund. Jeg vil stå på hovedet for, at du får en god oplevelse <3


Kærlige hilsner Rikke

134 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page